Last modified:

Liikun pääosin Turun saaristossa, jossa riittää näkemistä vielä vuosiksi. Minun kesamokkini
ikkunasta ei tarvitse katsella samaa kasvimaata joka aamu.

Ensimmäinen veneeni oli H-vene S/Y Venla (88kB), joka kuitenkin kävi parissa vuodessa pieneksi lasten kasvaessa. Toinen veneeni oli S/Y Ruusa, Bluebird 25, jossa oli jo paremmin tilaa lapsillekin, ja joka tuntui kestävän millaista keliä tahansa. Todellinen merten panssarivaunu, jota ei kiire painanut. (Kuvat vielä kenkälaatikossa)

S/Y Salamanteri (44kb) FinFlyer 31 on alkujaan raaseriksi tehty, mutta myöhemmin muokattu paremmin perhekäyttöön sopivaksi. Raaserimenneisyydestä muistuttaa paitsi perhepaattiin turhankin perusteellinen heloitus ja kaikkialla olevat kolhut, myös paatin herkkyys. Paatti on kuin ylisuuri jolla, jota pitää koko ajan ajaa herkällä kädellä.

S/Y Paloma palveli veneenamme vuodet 2000-2008, joista tosin viimeisen vuoden vene odotti laiturissa uutta omistajaa. Malli on Targa 96. Tämä mennä junnaa merellä kuin omakotitalo. Se ei pienistä puhureista piittaa.

Uusin iso veneemme on Beneteau Oceanis Clipper 343, S/Y Vivian. Tama vene tuli meille lahes uutena. Ari Willman, Beneboats:n omistaja oli varustellut sen seka oman perheensa veneeksi, mutta joutui luopumaan tasta, koska valmistajalta oli tulossa uusi, korvaava malli. Hyppy Palomasta Vivianiin oli suuri. Veneet olivat aivan erilaiset rakenteeltaan, ominaisuuksiltaan ja tyyliltään. Ensimmäinen kesä meni puhtaasti ihmetellessä ja totutellessa.
Talouden pienin vene on VGER eli Perunalaatikko.

Viimeisin hankinta on JOE-17, jolle annoin nimen JO€LLA. Veneeseen on tullut tehtyä joukkko muutoksia. Pistän kuvia, kun ehdin

Purjehtija on perilla valittomasti, kun keulakoysi irtoaa laiturista. Sen jalkeen minua ei saa kiinni kuin pullopostilla.

Pinnankorkeusmittari
Keulaporras
Pelastuslautta
TTPS
Turun meripelastus
Purjehtijaliitto
Paalusolmu
H-veneen moottoripukki
Kölin vahviste
Johtoläpivienti