TARGA 96, S/Y PALOMATarga 96 on yksi parhaiten Suomen vesille sopivista purjeveneistä

Targa yleisesti

Paloma on omaa sukua Targa 96: Targan kerhosivut
Suomen ainutlaatuinen saaristo asettaa veneille aivan erityiset vaatimukset, Targa 96 on osoittanut käyttökelpoisuutensa sekä täälä että kaikilla maailman merillä. Veneen pieni syväys (145cm), pienehkö mastokorkeus (n. 12.5m) ja hyvä hallittavuus mahdollistavat liikkumisen saariston matalissa vesissä jopa yksinkin purjehtiessa.

Hyvät sisä- ja säilytystilat tekevät veneessä elämisestä nautittavaa !
Tilava kahden hengen takahytti toimii vierashuoneena tai rauhoitettuna perheen nuorisolle. Perheen nuoriso viihtyy mukana paljon pidempään, kun heillä on oma hytti. Kaikki Targan vuoteet ovat riittäviä jopa 2m pitkälle. Salongin ruokailuryhmästä saadaan tarvittaessa mukavat lisävuoteet kahdelle.

Koko istuinlaatikon täydellisesti peittävä kuomu suojaa miehistöä sateella ja tekee siitä ison ja valoisan olohuoneen satamassa ollessa. Sateessa kastuneet vaatteet voi jättää kuomun alle yöksi kuivumaan.

Tekniset tiedot

Pituus9.6m = 32'
Leveys3.0m
Syväys1.45m
Korkeusn. 12.5m
Painon.4500kg
Moottori29hv VolvoPenta 2030
Purjepinta-ala35 - 50.5 m2
Makuupaikkoja5 + 2
LYS1.08


S/Y Paloma

Minulla oli ilo omistaa S/Y Paloma kesinä 2000-2008. Viimeisenä kesänä se tosin vain odotti laituripaikassaan uutta omistajaa. Olimme jo keväällä hankkineet toisen veneen. Maailman rahamarkkinoiden laman takia venekauppa kuulema muutenkin oli nihkeää ja hekin jotka kävivät Palomaa katsomassa olivat hyvin varovaisia. Kiitos kaikille, jotka kävitte venettä katsomassa !
Oli myös ilo huomata, että vene päätyi asiansa osaavan purjehtijan käsiin.

Veneeseen on tehty normaalia ylläpitoa ja tarvittavia muutoksia sekä minun, että aiempien omistajien toimesta. Rakentelussa on ollut aina lähtökohtana turvallisuuden tai käyttömukavuuden parantaminen. Radikaaleja muutoksia on valtelty. Suurin muutos oli uunilieden asennus. Lasikuituveneen runko on ikuinen oikein hoidettuna.

S/Y Paloma pohjapiirros

Muutamia yksityiskohtia

Kuskin penkki
Pressuteline
Keulaporras
Uuni

valokuvia