Wallas 1800 Sail

Kuvissa oleva yksilö on palvellut Targa 96, S/Y Paloma, veneessä, jossa se oli veneessä ostettaessa. Sen jälkeen sitä ei oikeastaan ole käytetty kuin yhden yön. Muun ajan, 5 vuotta se on ollut käyttämättömänä. Ensin kaksi vuotta veneessä, sitten lämpimässä kelarissa. Nyt (keväällä 2007) innostuimme tekemään veneen sisustukseen muutoksia ja totesimme, että Wallas ei enää edes mahdu vanhalle paikalleen. Pistetään se siis myyntiin.
Otin laitteen esille ja purin sen. Vaihdoin tuulettimen moottorin sekä palopesän huovan ja hehkulangan. Purin myös polttoainepumpun ja huolsin sen.

Purkaessa paljastui, miksi lämmittimellä oli ollut toimintahäiriöitä: veneen kannelle tulevan pakoputken kautta oli päässyt vettä palopesään ja siitä edelleen polttoaineen paluuletkun kautta polttoainetankkiin. Vesi oli painunut tankin pohjalle, josta pumppu oli taas tuonut sen palopesään.

Nyt vedet on pesty pois ja huollettu ja laite on toiminut pihalla testeissä.

Ainoa paikka, mistä vesijälkiä löytyy, on ulkokuoressa pakoputkessa ja sen lähistöllä, sekä laitteen sillä puolella, joka on ollut seinää vasten.
Lämmittimen kinnitysteline puuttuu.

Laite on nyt löytänyt uuden omistajan

email to PTMUSTA